El passat cap de setmana Guimerà va acollir una jornada sobre l’escola rural. L’Escola de Guimerà, la ZER Guicivervi i l’Associació Viu Guimerà van organitzar, amb la col·laboració de l’Ajuntament, un acte pel qual van passar unes 90 persones i que va tenir:
• Una exposició amb objectes de totes les èpoques que ha viscut l’escola.
• Visites guiades pel centre amb els alumnes actuals fent de guies dels visitants.
• I una taula rodona per mostrar i posar en valor l’escola rural de Guimerà.
Es va aconseguir l’objectiu d’atansar a la gent del poble, tant a la que hi viu tot l’any com a la que hi passa els caps de setmana, el dia a dia dins l’escola. Es va parlar dels excel·lents ràtios d’alumnes per mestre a l’escola rural, de que els grans ajuden als petits, de la proximitat al medi i de la invocació que tot això permet als docents. Es va plantejar l’escola rural com un motor per lluitar contra el despoblament. I es va reviure vivències de fa dècades que van fer emocionar a més d’un i una.
Molts voluntaris del poble, la majoria exalumnes de fa moltes dècades, varen muntar una exposició amb objectes de totes les èpoques que ha viscut l’escola que va ser tot un èxit. Els nens i nenes de l’escola van fer de guies pels visitants i a les seves famílies van fer postres per a tothom. I es va reflexionar sobre l’escola rural en una taula rodona on va participar Antonia Sabaté, directora de l’Escola de Guimerà, Vicki Castells, directora de la ZER, Toni Comajoan, coordinador del Secretariat d’Escoles Rurals de Catalunya, Teresa Mari Ricart, mestra de l’escola als anys 80, Antoni Minguell, alumne dels anys 70 i Loli Vázquez, moderadora de la taula, membre de Viu Guimerà i del Grup Interuniversitari d’Escoles Rurals de Catalunya.
L’acte també va comptar amb la presència del director general de Centres Públics de Catalunya, Jean Marc Segarra, i de l’alcalde de Guimerà, Salvador Balcells, i la regidora d’educació, Xènia Guàrdia.
Per més informació veure la notícia de TV3: