SALUDEM I DIFONGUEM LES NOVETATS A GUIMERÀ. EL “ NOU “ SANT JORDI

Les persones que tenim la autoqualificació d’afegides, que no som de Guimerà i venim al poble a passar dies (vacances, festes, ponts) per disposar de casa al poble, sempre observem  les novetats que es produeixen en cada visita. El sistema de difusió d’aquesta web, els actes que organitza o apadrina ;  la recent aparició d’una Associació amb iniciatives engrescadores ( espai de working comunitari, presentació de vins, altres), son novetats destacables.

Avui tot just arribar, trobo un altre novetat, vaig al Restaurant Sant Jordi i m’han canviat l’accés des de el carrer,  i veig una nova organització i ampliació de activitats.

La nova organització de integrar en una sala el servei de bar i el menjador , dona una idea més acollidora al estil “pub anglès” que son llocs no només de bar, si no també de menjar. Passes de fer el vermut al menjador, tot en la mateixa sala.

La incorporació en la mateixa sala comú dels productes de pastisseria  Mely , pels postres  i  també si t’ho vols emportar, es una millor  visual presentació que abans eren en diferent sala i poc visibles. Des de la taula ja pots preparar l’elecció dels postres Mely , de contingut internacional i local ( tiramisú, massini) , entre altres.

La sala antiga de bar, acull ara una proposta de “pub” musical, fosquet,  que pot ajudar a que els joves tinguin un espai propi i de KM0, amb oferta de musica en viu i disc jockey ,  sota la direcció del jove Jordi , amb interessos musicals propis en piano i guitarra,  fill del Bernat i la Mely,

Cal distingir en aquestes novetats, la participació de persones de fora de Guimerà, ara molt arrelades. La Mely , casada als 20 anys al poble , amb un català parlat correcte i una capacitat creativa que procedeix en part del seu país d’origen , Romania , es un clar exemple.

El mateix podem dir de Oussama, un dels cambrers, arrelat a Catalunya, parlant sis idiomes ( francès, angles, marroquí, català, rifen, arab,castellà) , jove i de  diferent i trencadora estètica respecte als  joves  locals, dona també una internalització positiva de  la integració. Guimerà es porosa a les cultures i països, per oposició als oposats a la immigració.

 

@jose Coderch (afegit a Guimerà)

Deixa un comentari