2005, EL MERCAT MEDIEVAL PREMI CULTURÀLIA

Aprofitant que aquest any 2019, el Mercat Medieval de Guimerà arriba a la seva 25a edició, volem recordar el premi Culturàlia rebut l’any 2005, a l’entitat de la comarca destacada per la promoció cultural.

El Centre Cultural de Tàrrega atorga, des de l’any 1998 els Premis Culturàlia, en reconeixement de la tasca social, cívica i cultural realitzada per persones i entitats de la ciutat i de la comarca de l’Urgell.


Recollim a continuació la nota de premsa referent al dit premi:

“Des de fa 11 anys, en un dels primers caps de setmana d’agost, se celebra un mercat d’ambientació medieval al poble de Guimerà, considerat Bé Cultural d’Interès Nacional, que ha permès revaloritzar i donar a conèixer arreu del país aquest poble. L’any 1994 se’n va celebrar la primera edició, encara que no va ser fins al cinquè any que els guimeranencs es van implicar directament en la seva organització, convertint-lo en un projecte de revitalització d’un poble de la Vall del Riu Corb, on la pedra està impregnada per la seva història i les façanes, cases i racons dels seus carrers estrets i costeruts conserven un tipisme medieval amb tocs d’una arquitectura austera i rural que recorda moments històrics dels segles XIV I XV.

L’equip humà que forma la Comissió Organitzadora, que promou el mercat, aconsegueix mobilitzar cada any 200 veïns voluntaris del poble en la realització de tot tipus de tasques de suport i activitats pròpies d’un mercat medieval. Actualment, participen al mercat 100 parades de productes artesans i uns 15 mestres en oficis antics ofereixen demostracions del procés d’elaboració artesanal de productes. A més a més, els dies de mercat el poble s’ambienta amb espectacles teatrals i musicals, visites guiades, exposicions, piromusicals… Aquest any el mercat va registrar una afluència de 35.000 visitants”

 

I com apuntàvem a l’inici de l’article, arribem aquest any a la 25a edició.

Si esteu pensant visitar-nos, podeu trobar tota la informació (programa, activitats, notícies, dossier informatiu…) a la web:

https://guimeramedieval.cat/

Entrades relacionades dins aquest blog:

1294, EL MERCAT MEDIEVAL

1968, ELS PERGAMINS REIALS

 

Jordi Sender i Beleta



Comparteix la publicació:

1 comentari a “2005, EL MERCAT MEDIEVAL PREMI CULTURÀLIA”

Feu un comentari