CARTA ALS SAVIS D’ORIENT

 Rellegia Mateu 2,1-12

Després que Jesús va néixer a Betlem de Judea, en temps del rei Herodes, vingueren uns savis d’Orient i, en arribar a Jerusalem,  preguntaven:

On és el rei dels jueus que acaba de néixer? Hem vist sortir la seva estrella i venim a adorar-lo.

Quan el rei Herodes ho va saber, es va inquietar, i amb ell tot Jerusalem. Herodes va convocar tots els grans sacerdots i els mestres de la Llei que hi havia entre el poble i els preguntava on havia de néixer el Messies. Ells li respongueren:

–A Betlem de Judea. Així ho ha escrit el profeta:

 I tu Betlem, terra de Judà,

no ets de cap manera la més petita

de les principals viles de Judà,

perquè de tu sortirà un príncep

que pasturarà Israel, el meu poble.

Llavors Herodes cridà en secret els savis, va demanar-los el moment exacte en què se’ls havia aparegut l’estrella i els encaminà a Betlem dient-los:

–Aneu i informeu-vos amb exactitud d’aquest infant; i quan l’haureu trobat, feu-m’ho saber, perquè jo també pugui anar a adorar-lo.

Després de sentir aquestes paraules del rei, es posaren en camí. Llavors l’estrella que havien vist sortir començà a avançar davant d’ells, fins que s’aturà damunt el lloc on era l’infant. L’alegria que tingueren en veure l’estrella va ser immensa.  Van entrar a la casa, veieren el nen amb Maria, la seva mare, es prostraren a terra i el van adorar. Després van obrir les seves arquetes i li oferiren presents: or, encens i mirra.

I, advertits en somnis que no anessin pas a veure Herodes, se’n tornaren al seu país per un altre camí.

En la meva carta als Savis d’Orient – que no Reis – els demanava que aquest any 2023 tots els malalts recuperessin la salut, que tots els que tenen set i fam justícia, fossin saciats, que s’aturessin totes les confrontacions bèl·liques, i que el bon Déu evites que la nostra espècie en la seva infinita estultícia, acabi malmetent aquest món que es creava per a nosaltres com un Paradís.

https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+5%2C1-12&id24=1&pos=0&set=15&l=ca

Recordava les paraules de la Carta als Romans 12:1-21

 “La venjança és meva. Jo els donaré el que es mereixen.”», i esperem que l’acció del bon Déu es faci realitat.

Mentre però,  hem de continuar fent el que cal; «si el teu enemic té gana, dóna-li menjar, i si té set, dóna-li alguna cosa per beure. Perquè al fer-ho així amuntegaràs brases enceses sobre el seu cap».

 No et deixis vèncer pel mal, sinó continua vencent el mal amb el bé.

Tinc totes les esperances en els Savis d’Orient.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.