Sessió informativa sobre la situació de l’església de Santa Maria de Guimerà

Ahir dimarts 6 de desembre es va celebrar al Casal de Guimerà la sessió informativa al poble respecte a la situació de l’església de Santa Maria de Guimerà.

Fer aquesta sessió va ser una decisió de la recent creada Comissió de l’església de Guimerà després de la reunió del passat dia 16 de novembre a la seu dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida com a la primera de les accions a fer per tenir al poble al corrent de la situació de l’església. En el futur aquesta Comissió seguirà informant, mitjançant l’Ajuntament, quan hi hagi informació rellevant a compartir.

L’exposició de la situació actual i dels possibles plans d’intervenció en el futur amb la informació que ara mateix es disposa, la van fer els primers responsables de les entitats que han de prendre les decisions respecte a les actuacions a fer a l’església per retorna-la a la normalitat, que son per part de l’Arquebisbat de Tarragona la Delegada de Patrimoni Sra. Roser Martín i per part de la Generalitat el Director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida Sr. Albert Turull.

Més que entrar en el detall del que es va exposar cal centrar-se en la cosa més rellevant que van dir cadascun dels dos esmentats responsables que es que en qualsevol dels escenaris d’intervencions necessàries a fer per garantir la seguretat de l’edifici,  aquestes es faran i l’església un dia obrirà les seves portes.

Una altra de les coses rellevants que es van dir es que la Comissió de l’Església de Guimerà va acordar fer una reunió de seguiment cada 3-4 mesos. Això es molt important en un projecte llarg com aquest doncs ha de facilitar que totes les entitats treballin sempre coordinades en les actuacions i el projecte d’obrir l’església avanci al millor ritme possible. Aquí també necessitarem que la delegació del Govern de la Generalitat a Lleida hi segueixi implicada doncs por ser de gran ajuda per les necessitats de la Comissió.

Una cosa molt important que no es va mencionar ahir però que es va acordar en al reunió del 16 de novembre i que reflexa el comunicat de Delegació del Govern posterior a la reunió  es que la Comissió va acordar elaborar un full de ruta amb les actuacions i les previsions de finançament d’una possible intervenció estructural al temple en cas que en confirmi la necessitat l’estudi de monitorització que està duent a terme Cultura.

Dit tot això, si cal fer una valoració de la sessió d’ahir aquesta només pot ser de molt positiva.

No es pot acabar aquesta nota informativa sobre la sessió  sense agrair que els representants de l’Arquebisbat, de la Generalitat i del Consell Comarcal hagin inclòs a la seva agenda ser en un dia com ahir a Guimerà per fer possible aquest acte.

 

Pasqual Prous
Associació Guimera.infoComparteix la publicació: