Racons de Catalunya: La vall del Corb (RAC1)

Racons de Catalunya és un espai que presenta el meteoròleg de RAC1 Martí Oliveras i que vol donar idees per fer turisme de proximitat arreu de Catalunya.

“A ‘Racons de Catalunya’ el que farem és anar coneixent i redescobrint indrets del nostre país que són singulars, que tenen unes característiques especials, i ho farem acompanyats de la seva gent”
Martí Oliveras

Emissió d’ahir dimecres, 01/06/2022  (26′ 37″)

Capítol 16: la vall del Corb

En aquest setzè capítol passegem per la vall del Corb, una vall que s’estén a banda i banda del riu Corb. És un territori de secà de la Catalunya interior que és de transició entre l’altiplà central i Ponent, allà on es troben les comarques de la Segarra, la Conca de Barberà i l’Urgell. Descobrir la vall del Corb també és conèixer els productes autòctons que s’hi elaboren. Per això, visitem la formatgeria de Sant Gil d’Albió, un petit poble del municipi de Llorac, a la Conca de Barberà. Aquí ens trobem amb la Nati i en Pep, que ens expliquen com va començar tot i comprovem el ritme frenètic del seu dia a dia en aquesta formatgeria. La següent parada és el monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, a l’Urgell. Les germanes Josepa i Sara ens obren les portes d’aquest monestir cistercenc i amb elles passegem pel claustre d’aquesta joia arquitectònica. A Guimerà, també a l’Urgell, un dels pobles més bonics de la vall, ens hi espera en Sebastià, un veí del poble que ens fa una petita visita guiada pel nucli antic i ens explica algunes vivències que no oblidarà mai. I, finalment, a Vallfogona de Riucorb, de nou a la Conca de Barberà, sorprenem un grup de veïns que pren la fresca havent dinat.

Aquí hi teniu l’audioComparteix la publicació: