Acte de presentació del llibre “El nou de copes” de Cristina Martínez

El dissabte 29 de juny de 2024 molts el recordarem com el dia que vam presentar al Museu de Guimerà el llibre “El nou de copes” escrit per Cristina Martínez. Es una novel·la de ficció que transcorre entre el barri de Gràcia de Barcelona i el poble de Guimerà.

La seva autora, Cristina Martínez, va escollir Guimerà després de cercar arreu de Catalunya el poble que fos l’escenari adient per formar part de la seva obra. Quan va arribar per primera vegada a Guimerà, a l’aparcament municipal, només havent baixat del cotxe es va adonar que la seva cerca havia acabat. La vista del poble amb les seves cases una damunt l’altra, la van meravellar fins al punt de suggerir-li el títol de la novel·la. A part d’això, dir també que va trobar-se per atzar amb dos persones del poble que va decidir fer-los personatges de la novel·la.

Mitjançant les vivències de la protagonista, quan aprofita una oportunitat que li ofereix la vida per recuperar la il·lusió, l’autora ens regala un seguit de situacions que la porten a fer reflexions tan senzilles i clares com valuoses pròpies de qui te el mateix coneixement que qui ja les ha experimentat. També m’ha agradat molt del personatge de la protagonista, la bonhomia que transmet amb els seus comportaments davant les diferents situacions en les que es troba, tan dins com fora del seu nucli familiar, on, dit sigui de pas, el dipòsit que amagatzema l’amor que alimenta les relacions entre tots ells, tel imagines ple fins un nivell envejable.

Aprofito aquest punt per agrair-li a la Cristina el haver posat Guimerà dins d’aquest llibre.

Pel que fa a l’acte de la presentació, dir que va transcórrer amb una molt bona dinàmica. El presentador i l’autora l’havien estructurat i preparat molt bé, i això, els assistents que omplíem la sala, ho vam agrair i els vam correspondre amb una atenció permanent.

A la taula de presentadors també hi van ser convidats els dos personatges de Guimerà que formen part de la novel·la, el Gerard i el Sebastià. Tots dos van intervenir puntualment amb les seus comentaris, i el Sebastià, responent a una invitació que se li va fer, ens va oferir un moment molt bonic fent de Raimon de Guimerà.

L’autora així que va acabar l’acte, com es preceptiu, va signar llibres als assistents i en aquest cas va exhaurir els exemplars que disposava per a la venda. El diumenge pel matí es van exhaurir també els pocs que es van poder posar a la venda a la botiga del museu. Ara bé, els que estigueu interessants en tenir aquest llibre, passeu pel museu i feu la vostra reserva i tan aviat com rebem els nous exemplars us ho farem saber.

Pasqual ProusComparteix la publicació: