Nou llibre: “33 històries de Guimerà”

Nota de premsa

 

Guimerà recull 33 “històries” de la seva història en un llibre

L’associació Guimerà.info torna a ser pionera amb l’edició d’un llibre a través del servei d’edició d’Amazon.

L’associació Guimerà.info de la localitat urgellenca de Guimerà acaba de publicar un recull de 33 històries de la seva llarga història.

Les narracions sobre diferents històries del passat del poble s’han anat sumant al blog col·laboratiu de la localitat, impulsat per l’associació promotora d’un web per tal de donar a conèixer el poble.

Es cobreixen temes tan diversos com la possible arribada del ferrocarril a Guimerà, com i quan es va destruir el castell, psicofonies i bruixes a la Vall del Corb, oficis que van ser un dia a Guimerà, la carretera de la vall fa 2000 anys, els guimeranencs som urgellencs o segarrencs?, entre moltes altres.

El blog

El blog “Històries de la història de Guimerà”, dins el lloc web https://guimera.info, funciona des de 2014. Repassa petites i grans històries de la història de Guimerà. Curiositats, anècdotes, grans esdeveniments o fets històrics interessants amb l’objectiu de fer passar una bona estona i que serveixi de reclam per qui més tard vulgui aprofundir en algun dels temes, així com també amb voluntat divulgativa.

El blog va arrencar esperant poder cobrir al voltant de 20 entrades, amb un horitzó temporal de dos anys. Ja en porta vuit, amb més de 80 històries publicades. El repte és arribar a les 100, i continuar.
https://www.guimera.info/wordpress/histories/

Guimerà.info

Guimerà.info és una associació sense ànim de lucre, creada l’any 2002, que té com a raó de ser dos línies d’actuació, la primera: donar a conèixer el poble de Guimerà (l’Urgell) i el conjunt de la Vall del Corb, i tot el seu patrimoni històric i artístic mitjançant Internet i la segona: fer, impulsar o participar en accions culturals, artístiques o de patrimoni a Guimerà, i a les seves contrades.

L’Associació ha pogut promoure, a part del llibre que ara presenta, altres llibres com Guimerà i el Mercat Medieval (2004), Guimerà i el retaule de Ramon de Mur (2011) i Guimerà i Vallsanta (2016). Però no sols això, entre les seves actuacions cal destacar la recuperació per Guimerà del retaule gòtic de Ramon de Mur en forma de reproducció a l’església del poble, la rehabilitació de l’antic edifici de l’Ajuntament de Guimerà per convertir-lo en el Museu de Guimerà (La Cort del Batlle) i el lloc web https://guimera.info que es un plataforma de continguts sobre Guimerà i la Vall del Corb que rep a l’any al voltant de 700.000 visites.



Comparteix la publicació: