Sant Jordi,
hostal

Antics comerços i oficis↵

 

Als voltants dels anys 1980 la familia Casanellas passaven temporades a Guimerà instal.lats a la casa anomenada “cal Ganga”. En Salvador, la Trinitat i els seus fills Ramon, Xavier i Jordi, i també els seu néts, el Bernat i la Griselda. Després  de  d’haver  sofert  una  riuada  i  perdut  el  seu negoci, el Ramón i la seva dona la Montserrat van haver de buscar un nou mitjà per viure, i és llavors quan van trobar  a  Guimerà  un  lloc  escaient  per  a  instal.lar  un Bar-Restaurant en un local en desús on s’havia fet servir de magatzem pel fuster del poble.

Així, després de remodelar-lo en el mes de juny de 1983 van començar la seva activitat, que encara avui funciona, amb el nom d’HOSTAL SANT JORDI, donat que es troba en el carrer que porta aquest mateix nom.

D’aquesta manera va començar a funcionar, en principi en un espai petit i pels voltants de 1990 ampliant-lo al local del costat per fer-lo més ampli.

Amb poc temps va agafar força renom amb els clients del poble i pels forasters. Va ser dirigit pel Ramon i la Montserrat fins 1996.

A partir d’aquesta data i fent-se gran el seu fill Bernat, i aprofitant que havia estudiat i fet pràctiques d’hosteleria se’n va fer càrrec del negoci, amb molt d’èxit i incorporant una extensa carta/menú de qualitat i funcionant molt bé fins a data d’avui.

 

 

Familia  Casanellas