Cal Ull de Bou,
queviures, electricitat, reparació/muntatge de radio i TV

Fundadors: MANEL BONET PROUS  –  MARIA BONET BALSELLS –  JAUME BONET BONET  i  MARIA BONET AGUSTÍ

A l’any 1886, comença l’activitat de queviures, verduleria, fruiteria, tocinería, (abaceria) , que vol dir al detall , venda d’oli, vinagre, llegums secs, aiguardent i derivats, bacallà, arengades  …… , també es venien plats, olles, cassoles i derivats . També s’hi venía palla, aufals, patates, …a l’engròs i de tant en tant es realitzava el servei de recader , a Tàrrega , Lleida , Montblanc , Reus, etc

Com a curiositat, degut a la pobresa de l’època, es consumía molta arengada , i aquestes  es veníen en cascs grans de fusta on n’hi cabien 1.000 unitats.

Hi havia gent de tota mena, famílies ben posicionades i d’altres  de ben pobres, que compraven els queviures i pagaven amb draps, a tant el kilo, fins a arribar al cost del producte.

Del 1886 al 1935, amb documents oficials de l’època, es declara botiga de tocinería, després es dóna de baixa i es reprèn l’activitat com a abacería, fins al tancament definitiu, traslladant-se a Tàrrega, a la plaça dels Albers.

L’any 1962, un servidor, MANEL BOSCH BONET, començo a realitzar l’activitat d’electricitat, reparació d’electrodomèstics, venda de material elèctric i reparació i muntatge de ràdios i TVs ….…de construcció pròpia,  i posteriorment de marques de fabricants com: Lavis, Philips, Vanguard, Zenhit , Sylvania, Inter, Iberia, Telefunken, Ignis, Kelvinator, Aspes…

En aquesta botiga m’hi estic fins l’any 1984, que em trasllado a la carretera de Tàrrega 6 on m’hi monto un petit taller per continuar amb les activitats esmentades i amb les de fontanería, gas, telecomunicacions i energies renovables .

Un temps abans, aquesta casa de la carretera de Tàrrega  6, havia estat una fusteria, que es deia, (CAL CABANA ) on també s’hi venía petroli.