Cal Sereno,
canyissaire

Casa de Francisco Minguella Porta i Antonia Minguell Rauet.

Nascuts al anys 1902 i 1915 respectivament, Aquesta parella contrau matrimoni i seguidament va a viure a una casa situada al carrer Migdia, 7.

L’origen del nom de la casa prové de que el pare d’en Francisco era el sereno del poble, professió que consistia en el que actualment faria un un vigilant de seguretat. Era l’encarregat de la l’encesa dels llums dels carrers del poble a la nit i ben entrada la claror de la llum del matí les havia d’apagar. D’aquí el nom de la casa “CAL SERENO”. Amb els anys, com tants altres oficis, el ser Sereno es diluí amb el temps.

Per aquest motiu, Francisco Minguella va marxar a Badalona a aprendre l’ofici de “canyissaire”, contribuint així una gran labor per a moltes cases del poble, ja que va aprofitar la tècnica de les seves mans, per a treballar les canyes (utilitzades per fer les teulades de canyís), el vímet (més col·loquialment conegut com a mimbre), per a fer les cistelles i els trenats, per a fer els culs de tot tipus de cadires i cistelles, que després venia als diferents veïns del poble.

Anys més tard en Francisco es dedicà també, a repartir porta per porta a tot el poble, els rebuts de la llum i això s’anomenava “ Les iguales “.

Francisco Minguella