Senan

Municipi de la Conca de Barberà, situat a la vessant occidental de la serra del Tallat. El terme municipal té una extensió d’11,89 Km2, amb un paisatge de muntanya mitjana i una altitud de 650 m. sobre el nivell del mar.

El municipi s’agrupa al voltant d’un turó al capdamunt del qual hi havia el castell. Actualment s’hi poden distingir tres parts: el nucli antic, de forma allargada i dos ravals, el de la Creu i el de la Font.

L’agricultura és l’activitat principal dels habitants del poble. Un 15% del terme es dedica a conreus i pastures, la resta són boscs, garrigues… Les terres són totalment de secà, dedicades totalment als productes típics de la contrada, ordi, oliveres, atmetllers, poca vinya i petits horts.

Des de fa anys, dos reconeguts ceramistes resideixen al poble: Lluís Soler Llambrich i Núria Albà Alegret. Han participat en moltes exposicions nacionals i internacionals, tant individuals com col•lectives. Són investigadors incansables de noves tècniques de mescles i cocció en aquest difícil art. A Senan disposen d’exposició permanent annexa al taller de ceràmica, on es poden admirar i adquirir les seves obres: plats, gerros, figures i altres peces per encàrrec.

La vall poble a poble