ROCAMAR I FISCALIA ANTICORRUPCIÓ : UN BON MARRÓ

En consideració als meus lectors no encetaré l’article sobre temes de corrupció; ja que també n’estic tan embafat, que val més que siguin els jutges i la fiscalia anticorrupció els que ens donin noves sobre els nous casos que afloren dia sí dia també. Que facin la feina que els pertoca, sense que  els aturi ni pressioni el poder polític de cap executiu, que  seria el que pertoca dins d’un estat de dret (?)  un dels pilars fonamentals d’una vertadera democràcia.

Ara ha tocat a Sóller i en xerraré més endavant.

Bé, em direu que amb les substitucions  de jutges i les retirades quan convé, no vos acabau de creure que s’arribi fins al final; i que, per alguna mangarrufa del poder, no hi hagi polítics, empresaris que tinguin una immunitat i impunitat.

A vegades m’he demanat si un partit polític, sigui el que sigui, ha emprat sistemes de finançament il·legals ( llegiu comissions, donacions – interessades i no declarades en pla ONG- trames de societats fantasmes (¡) amb especulacions urbanístiques; per poder-se muntar una bona campanya electoral que els permetés arribar al poder; és legítim que hi estiguin?

La pregunta té continuïtat i ara em refereix a “enxufisme”,”clientelisme” i a vegades, inclús, amenaces velades per comprar els vots necessaris. Reflexionau abans d’anar a votar.

P1010079

Botant a un altre lloc en relació a trames incorruptes o pressumptament corruptes.

El juny de 2013 vaig escriure un article sobre l’endemesa de l’hostal Rocamar, amb el títol “Hostal Rocamar i les  trames incorruptes del sistema”. Article premonitori? Analitzava com havia anat la venda del Rocamar a la Conselleria de Turisme i  que amb dues peritacions, entre les quals hi havia una diferència de sis cents mil euros; ja que una valorava la demolició i l’altra no;  un hostal que no s’havia declarat en ruïna, i la pregunta és si realment el responsable de la no declaració de ruïna era el Consistori, ja que sembla tenir aquesta responsabilitat sobre els edificis immobles del municipi. O tal volta ja dins la trama no interessava declarar-lo ruïnós. Hem de tenir en compte el valor que perdria.

Quinze  dies abans de formalitzar  l’operació de venda del Rocamar hi va haver  una reunió que sembla una mica sospitosa: Es reuneixen a fer un cafetet el cap d’inspecció de la Conselleria de Turisme, Jaume Ensenyat (fill) , el director general de Turisme, Jaime Martínez, el batlle de l’Ajuntament de Sóller, Carlos Simarro, i el Regidor d’obres i urbanisme, Gabriel Darder. No sé exactament si els temes a tractar foren les oliveres que plantarien després de demolir el Rocamar o l’altura de les marjades. No vull esser gens malpensat.

Carlos Simarro, tan versàtil amb xerrar quan li interessa, no opina, diu que desconeix el cas (?)  i afirma que l’Ajuntament no té res a veure (?) ( Sa Veu 20/3)

Idò ara ha rebentat el gra. La Fiscalia Anticorrupció no veu gaire clar l’entramat de la venda i considera que hi ha hagut un sobrecost pagat de l’erari públic. Un total de milió i mig d’euros que ha costat l’endemesa i m’encantaria saber on anar a parar el presumpte sobrecost: Un premi de loteria, del que ignoram com estaven repartits els dècims i ho denuncia davant el jutjat.

Afegir que el grup parlamentari del PSOE demanà la creació d’una comissió d’investigació i que fou rebutjada pel PP. No fa certa pudor impedir investigar un cas així amb una presumpta cisa de més de sis cents mil euros dels nostres doblers?

Sembla que de moment el Fiscal cita a un tècnic i a l’antic propietari Francisco Castanyer, el qual sembla que fou el que va demanar un préstec a Jaume Ensenyat posant per garantia l’hotel i que, segons declaracions, els doblers que li reclamava la família Ensenyat eren molt superiors als que realment els havien deixat. També sembla que no hi ha papers sobre el préstec (?) i que demana la imputació del cap de la Inspecció de la Conselleria de Turisme Jaume Ensenyat Alcover, al pare i a la seva germana.

Per les informacions que m’han arribat sembla que Jaume Ensenyat (pare) és expert en “pentinar” immobles que li interessen: L’Atalaia, i altres. Com sóc objectiu amb els meus articles, no n’escriuré per manca d’informació contrastada. Tot a dir que moltes persones de Sóller ho pensen.

Presumpta corrupció dins Sóller? Idò sí.

Josep Bonnín

 

P1010063

 

Feu un comentari