LA I CONFERENCIA MUNDIAL DELS POBLES PETITS.

Dijous , 5 de gener 2012 = 10 de Tevet, 5772 י ‘בְּטֵבֵת תשע”ב

Dijous 5 gener de 2012 /  data islàmica: dijous  10 Safar 1433

Hi havia més calendaris, xinesosbudistesamerindis, …..  en la reunió que feien els pobles que per la seva petitesa, havien patit o patien pràctiques genocides  :

africans
amazic
ameriindis
armenis
asiatics
australians
catalans
gitanos
illencs d’arreu
jueus
tibetans

Només una mínima part tenien – per dir-ho així –   el ‘pedigrí’ oficial de víctimes de genocidi.

La reunió més enllà del reconeixement d’aquestes conductes per part de governs que  acostumen a treure ‘múscul democràtic ‘ , volia establir unes regles que garantissin els `mínims drets humans’ a tothom.

Tothom tenia coll avall que tot era però endebades, malgrat les seves aparents diferencies, en aquest tema els interessos per exemple de la Xina i dels EUA confluïen; ambdós règims s’assentaven damunt oceans de sang.

Altres grans assassins, Espanya, Gran Bretanya, Alemanya, i en la mesura que els ho va permetre la història, França. Itàlia, Bèlgica,…  continuaven aplicant – a les seves minories , ara en el territori ‘nacional’ mesures restrictives dels seus drets.

Esfereïen les històries dels delegats asiàtics, dels que venien del  món àrab, dels africans , ….

El delegat català va explicar-los que les noves politiques que s’anomenaven de  ‘retallades’, en realitat  induïen a practicar l’eutanàsia dels més desfavorits, a la mort famèlica de les classes econòmicament febles, …

La Conferencia va elaborar un memoràndum que es lliuraria al Secretari General de les Nacions Unides, amb mesures concretes per garantir la vida i les llibertats de tots els pobles.

A la sortida, milers de càmeres filmaven als delegats; aquestes imatges permetrien més tard als diferents governs, identificar, jutjar  i condemnar sumàriament als que s’havien atrevit a dir la veritat.



Aquella va la ser la primera i última Conferència Mundial dels Pobles petits.

 

1 comentari a “LA I CONFERENCIA MUNDIAL DELS POBLES PETITS.”

Feu un comentari