BOIRA, PLUJA, ROVINA I NEU

Sortim de Barcelona en mànigues de camisa. El termòmetre marca 18º en ple mes de febrer. Un cop creuem la Panadella, ens anem endinsant a poc a poc dins la boira. Les temperatures van baixant, fins a arribar a Guimerà on donem una darrera ullada al termòmetre del cotxe… 3º sota zero. Ja en podem abrigar!

La climatologia a Guimerà és sense dubte, d’extrems. Estius molt calorosos i hiverns molt freds, sobretot quan la boira, de vegades gebradora, s’hi instal·la de forma persistent i impedeix que les temperatures remuntin durant el dia.

El modest riu corb canvia de tant en tant la seva fesomia amb sobtades riuades, com la malauradament recordada “Rovina de Santa Tecla“. Sovint, la neu també hi fa acte de presència, oferint insòlits i impactants paisatges com en “la nevada del 44” on 7 pams de neu cobriren la vall.

Sebastià Busquets i Pagès, entusiasmat per l’estadística i d’establir contactes amb la gent que viu fora del poble, mitjançant els instruments actuals de les noves tecnologies, ha recopilat dades referents a les pluges, riuades, nevades i boires que han afectat Guimerà al llarg dels anys.

També d’altres temes… però aquests els revisarem en properes entrades.

Esperem que siguin del vostre interès i potser reobrin el debat sobre si el clima està canviant, si més no a la vall del Corb.

graficaboiraFINALboiraBoires durant l’hivern del 2005-2006

graficaplugesFINALgraficariuadesFINALImatge_rovinaRovina l’estiu del 2014

graficanrevadesFINALnevada2010Nevades l’hivern del 2010

Sebastià Busquets i Pagès, Jordi Sender i Beleta



Comparteix la publicació:

1 comentari a “BOIRA, PLUJA, ROVINA I NEU”

Feu un comentari