1971, MÉS FILMACIONS A GUIMERÀ

A principis dels anys 70, les càmeres i els equips de filmació van fer acte de presència a Guimerà en diverses ocasions.

Recordem que Ramon Monfà va filmar el seu curtmetratge SOLO pels carrers de Guimerà i que el presentà al festival de cinema de Terror de Sitges (veieu l’entrada 1971, EL GUIMERÀ MÉS TERRORÍFIC). Podeu veure aquesta pel·lícula a través del següent enllaç i aprofitar per a reviure com era Guimerà fa gairebé 50 anys enrera.

També, durant aquest l’any 1971, els equips del NO-DO (Noticiario Documental) i de RTVE (Radio Televisión Española) van voltar pel poble durant el mes de juliol i més tard al desembre de nou. En són testimoni gràfic d’aquests fets les diferents fotografies que tenim al respecte:

Després de buscar i rebuscar pels arxius públics digitalitzats de RTVE, NO-DO i la Filmoteca Española, sense gaire èxit, ens vam posar en contacte amb el servei de la Filmoteca per veure si podíem tenir accés al material filmat. Només s’ha pogut trobar aquest documental anomenat ARTE E HISTORIA EN LÉRIDA del 1971 on, durant uns breus moments es parla de Guimerà.

En aquest cas les imatges són en color i podem veure elements com el Portal de Tàrrega I el carrer de la Cendra, l’església de Sta. Maria, la plaça major I els Aubalços, la capella de Sant Esteve i el poble des del riu.

El narrador comenta: “Guimerá, por la fisonomía y distribución de sus casas, es uno de los pueblos más típicos de Cataluña. Su iglesia, de estilo gótico primitivo está bajo la advocación de San Sebastián. Las calles conservan aún el sabor de la época medieval”.

Aquí teniu la filmació que he trobat

Més avall, l’enllaç al document reportatge complet on trobareu també imatges d’altres pobles propers.

Malauradament, la filmoteca no conserva les filmacions originals que es van fer, ben segur força més extenses que el que podem veure en el muntatge final del reportatge.

De totes maneres, tal com vam fer temps enrere quan vam digitalitzar les fotografies antigues de Guimerà, si teniu alguna filmació antiga del poble i no teniu inconvenient en fer-la pública, si us plau, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través d’aquest mateix bloc.

Jordi Sender i Beleta



Comparteix la publicació:

Feu un comentari