2018, GUIMERÀ “TOP 10”

El passat més de juliol el diari digital NacióDigital va obrir una enquesta a través de la xarxa per a triar quin és el poble més bonic de Catalunya.

En aquest cas proposaven, dels més de 900 municipis de Catalunya, una preselecció de 30 d’arreu del país on poder triar. Dins aquesta llista dels 30 més bonics hi era Guimerà.

Sempre que es fan llistes d’aquest tipus hi ha gent que pot discrepar dels criteris (per què aquests 30? Com és que s’han oblidat d’aquest poble o d’aquell altre?…). Hi ha tantes opinions com persones, però bé, la llista es va proposar i van arrencar les votacions…

De tots nosaltres és conegut l’atractiu de Guimerà (el seu nucli medieval va ser declarat conjunt històric-artístic l’any 1975), però potser no és tan conegut arreu, fora de les rutes turístiques més conegudes (la costa, els Pirineus…). Així que els resultats eren del tot incerts.

Però Guimerà s’enfilà ràpidament a les posicions capdavanteres, arribant fins a la cinquena posició a poquíssims vots de la quarta.

Després d’algunes setmanes s’han comptabilitzat més de 20,000 vots en total. Prou representatiu. Tinguem en compte que quelcom tan rellevant com l’elecció a escala estatal del líder polític del partit que tard o d’hora tornarà a manar a Espanya es va ventilar amb poc més de 50,000 vots.

La classificació s’ha estabilitzat i Guimerà ocupa la vuitena posició. Encara pot haver-hi algun moviment a l’alça o baixa, però sembla clar que Guimerà acabarà dins les 10 primeres posicions.

Gens malament! Un gran mèrit. Ens enfrontem a pesos pesants del turisme català i a pobles amb molts més habitants també (i aquest ben segur és un factor rellevant, en fer-se la tria per votació popular). Si fem la ràtio de vots respecte als habitants del municipi (assumint que la gent escombra cap a casa) Guimerà s’enfilaria a la tercera posició!

Podeu consultar el resultat de les votacions i votar (no sabem quant de temps restarà oberta) en el següent enllaç:

Llistem a continuació la classificació, segons ens costa a finals d’agost

  1. L’Ametlla de Mar (Baix Ebre)
  2. Cadaqués (Alt Empordà)
  3. Besalú (Garrotxa)
  4. El Vilosell (Garrigues)
  5. Tossa de Mar (Selva)
  6. Castellar de n’Hug (Berguedà)
  7. Bagergue (Val d’Aran)
  8. Guimerà (Urgell)
  9. Beget (Ripollès)
  10. Calella de Palafrugell (Baix Empordà)
  11. Siurana (Priorat)
  12. Rupit (Osona)
  13. Miravet (Ribera d’Ebre)
  14. Taüll (Alta Ribagorça)
  15. Poble Nou del Delta (Montsià)
  16. Altafulla (Tarragonès)
  17. Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà)
  18. Horta de Sant Joan (Terra Alta)
  19. Montblanc (Conca de Barberà)
  20. Josa de Cadí (Alt Urgell)
  21. Mura (Bages)
  22. Àger (Noguera)
  23. Rivert (Pallars Jussà)
  24. Llívia (Cerdanya)
  25. Santes Creus-Aiguamúrcia (Alt Camp)
  26. Olius (Solsonès)
  27. Porqueres (Pla de l’Estany)
  28. Alella (Maresme)
  29. Olivella (Garraf)
  30. Granera (Moianès)

 

Jordi Sender i Beleta



Comparteix la publicació:

Feu un comentari