SANT MIQUEL, PRÍNCEP DELS ESPERITS CELESTIALS

 

Pregària a Sant Miquel Arcàngel

 Sant Miquel Arcàngel, Prìncep dels Esperits Celestials

            L'any 1884 el Papa Lleó XIII va tenir una horrible visió. Després de celebrar l'Eucaristia, es trobava consultant certs temes amb els seus cardenals a la capella privada del Vaticà quan de sobte es va aturar al peu de l'altar i va quedar empal·lidit per una visió que solament ell podia percebre. Tot seguit es va retirar al seu estudi privat. Però el van seguir i li preguntaren:

            - "Què us passa, Sant Pare? Potser us trobeu malament?"

            - "Oh, quines imatges tan terribles he pogut veure i escoltar", va respondre, i es va tancar a la seva oficina. "He vist dimonis i he escoltat els seus crits, les seves blasfèmies, les seves burles. He sentit la veu esgarrifosa de Satanàs desafiant Déu, dient que podia destruir l'Església i portar tot el món sencer a l'infern si disposava de poder i temps suficients. Però també he vist aparèixer Sant Miquel Arcàngel i llençar Satanàs amb les seves legions de dimonis als abismes tenebrosos de l'avern".

            Al cap d'una estona el Papa va cridar el seu secretari, li va lliurar un full de paper i li va ordenar que tots els bisbes del món havien de fer llegir la pregària que ell hi havia escrit:

 


Sant Miquel Arcàngel,
 defenseu-nos en la batalla.
Sigueu la nostra empara
 contra la perversitat i els paranys del dimoni.
Que Déu el reprimeixi,demanem suplicants
,i vos, Príncep de la Milícia Celestial,
llenceu a l'infern amb poder diví
Satanàs i els altres esperits malignes
que van escampats pel món
per a la perdició de les ànimes.
Amén.

 

            La cristiandat, des de l'Església primitiva, venera Sant Miquel com l'àngel que va vèncer Lucifer i els seu seguidors i els va foragitar del Cel amb la seva espasa de foc. És també reconegut com el guardià dels exèrcits cristians i com a protector dels fidels contra els poders diabòlics, especialment a l'hora de la mort. Per això, sol ser representat com un àngel conqueridor del dimoni, posant el seu peu sobre el cap de l'enemic infernal, amenaçant-lo amb la seva espasa o traspassant-lo amb la seva llança.
 

 Per què necessitem Sant Miquel en aquests temps?
 

            En el món actual, en què prevalen idees de guerra, d’egoisme, de cobdícia, quan la mateixa base de la societat trontolla per haver negat les virtuts cristianes de la generositat, de la caritat, de la pietat i de la solidaritat amb els desvalguts, quan l'escepticisme i el pessimisme s'estenen per tot arreu, som cridats a invocar i buscar l'ajut de Miquel Arcàngel, el sant patró de la nostra vila. Com a individus, com a pobles, com a Església, ens trobem en mig de la gran batalla i és el nostre deure fer servir totes les armes espirituals per restablir els drets de l'amor i de la fraternitat. Imitem les virtuts de Sant Miquel Arcàngel, demanem la seva assistència, i en sortirem vencedors.

 

            Que així sia.

 © Antoni  Ibáñez Olivares
 
Vallromanes, a vint-i-nou de setembre de l’any 2002